rss Syndication

Announce

14 May 2015 - 09:07:13 am

Tips för huden som fungerarDet finns flera myter inom detta ämne, och dessutom slarvar många med hyn vilket gör problemet värre. Här kommer mina tio bästa vardagstips som tåls att ha i bakhuvudet:

Hudvård av samma märke
Det finns många hudvårdsmärken som hjälper mot finnar, alla märken passar inte alla, utan man måste känna sin hy och testa sig fram för att hitta det som fungerar. Det viktigaste är dock att ha alla produkter av samma märke, du bör exempelvis inte ha en rengöring från Proactiv, en dagkräm från ACO och en ansiktsvatten från Biotherm, då får inte huden balans. Satsa på en hel serie istället!

Det är även viktigt att faktiskt använda produkter som är anpassade för ansiktet, schampo eller duschkräm är ingen bra idé och handtvål är big no no om du vill ha en fin hy. Huden i ansiktet är så tunn och känslig! Om du byter hudvård så ska du även vara beredd på att du kommer få sämre hy i början, innan huden vänjer sig. Ha tålamod samt byt inte hudvård innan en viktig event eller liknande.

Använd separat handduk
En handduk för ansiktet och en för händerna. Händerna har ofta mycket av bakterier kvar när man tvättat dem, dessa hamnar på handduken när du torkar dem. Därför bör man använda en handuk för händerna, och en annan handduk för ansiktet. Använd inte heller någon annans ansiktshandduk.

Använd mineralsmink
Mineralsmink täpper inte igen hyn. Är lugnande, läkande samt antiinflammatorisk. Men var noga med att tvätta borsten, annars samlas mycket bakterier i den som du påför till ansiktet.

Vänta inte för länge med att byta sängkläder
Även fast det inte syns, så samlas det massor av svett, flott, dreggel och bakterier i våra sängkläder. Att lägga sig med nytvättat ansikte på en gammal huvudkudde är inte alltid det snällaste mot hyn. Byt sängkläder ofta, speciellt kudden, så slipper din hy lida under natten.

Basta
Basta eller använd ånga, det öppnar upp huden och huden ger i från sig fett som annars kan täppa till porerna. Det är jättebra för huden att göra detta iaf 1 gång i veckan. Har du ingen bastu eller ett badhus i närheten så kan du koka vatten, hålla huvudet över ångorna och lägga en handduk över.

Akta ansiktet från hårprodukter
Hårprodukter så som hårspray och torrschampo kan täppa till porerna, vilket i sin tur leder till akne. Håll undan ansiktet ordentligt när du fixar håret.

Sprita mobilen
Det låter konstigt men en telefon är en bakteriebomb! Tänk dig själv.. Vi går på offentliga toaletter, tar i pengar, tar på rulltrappor och håller i oss i stolpar i tunnelbanan. Sedan leker vi med telefonen och någon ringer.. Då sprider du bakterier till ansiktet. Därför kan det vara bra att sprita den då och då.

Tvätta bort sminket varje kväll
Var noggrann med att tvätta bort sminket varenda dag, detta slarvar många med och vill man bli av med sin din akne så är detta absolut ingen detalj att vara vardagslat med. Huden måste dels få vila ibland, och när du tvättar bort sminket så tar du dessutom bort orenheter så som avgaser och smuts som trängt sig in i porerna under dagen och skulle ha gett dig finnar.

Täck finnen
Jag kommer ta upp detta med att täcka akne med smink i ett annat inlägg inom kort. Men om du har fått en finne som du stör dig på, så kan du kamouflera den genom att få den att se ut som en skönhetsfläck istället. Måla en brun prick ovanpå finnen, så ser det bara ut som en vanlig leverfläck och ingen kommer tänka på den.

Tvätta håret
Smutsigt hår kan ge akne. Också när du har använt produkter som hårspray/vax/gele/olja osv.. Detta påförs till ansiktet och täpper till, det är därför man ofta får akne runtom hårfästet och pannan. Speciellt killar som använder mousse.
Admin · 152 views · 0 comments

Permanent link to full entry

http://pumparn.sosblogs.com/Yes-b1/Tips-for-huden-som-fungerar-b1-p4.htm

Comments

No Comment for this post yet...


Leave a comment

No comments are allowed in this blog